Tuesday, July 8, 2014

Vezë të pjekura... ndryshe

Për të përgatitur këtë recetë do të nevojiten petë të gatshme, por ju mund t’i përgatisni petët vetë. Gjithashtu, duhen 2 lugë gjelle vaj ulliri, 200 gr proshutë e prerë në copa të vogla, 1 lugë gjelle me qepë të njoma të grira sa më imët, 8 kokrra vezë dhe 1/3 filxhan çaji djathë parmezana të grirë.

Fillimisht nxehim furrën e sobës në 190 gradë celsius. Pastaj vendosim tepsinë me format e posaçme që të nxehet. Brenda në forma hapim petët dhe i lëmë të piqen për rreth 15 minuta. Pasi të jenë pjekur, e nxjerrim tepsinë nga furra dhe e lëmë të ftohet.
Ndërkohë në një tigan me vaj skuqim proshutën deri sa të marrë pak ngjyrë. E heqim nga tigani dhe e hedhim në një tas ku më parë kemi rrahur 4 kokrra vezë. Aty shtojmë edhe djathin e grirë, ndërsa me masën e krijuar mbushim format ku më parë kemi pjekur petët. Ndërkohë, në çdo formë shtojmë edhe nga një kokërr vezë. Përsipër hedhim qepët e njoma të grira.

Tepsinë me format e posaçme i vendosim përsëri në furrë dhe i pjekim për rreth 20 minuta. Ju bëftë mirë!

No comments:

Post a Comment