Monday, July 14, 2014

Charlotte verore me akullore

Përbërësit: 4 lugë gjelle akullore, 16 biskota savajar, 8 lugë të vogla liker Irish Cream, 12 luleshtrydhe, 4 lugë të vogla shurup luleshtrydhesh
Përgatitja
Për të përgatitur këtë ëmbëlsirë verore, fillimisht i ndajmë biskotat më dysh. Pastaj hedhim likerin në një tas të vogël dhe i zhysim biskotat në liker. Vendosim letër kundër ngjitjes në katër tasë të vegjël dhe i vendosim biskotat aty në këmbë, me anën e rrumbullakët nga lart. Pastaj i mbushim tasat me akullore dhe i vendosim në ngrirje të frigoriferit për rreth 20 minuta.
Më pas i nxjerrim nga frigoriferi dhe i kthejmë përmbys në pjatat ku duam t’i servirim. I zbukurojmë me luleshtrydhe dhe shurup luleshtrydhesh.

Ju bëftë mirë!

No comments:

Post a Comment