Wednesday, July 16, 2014

Recel me shalqi, veror dhe fantastik

Përbërësit: 1 kg shalqi bashkë me lëngun dhe lëkurën e grirë në rende. Në lëkurë të ketë mbetur pak tul i kuq, mos e qëroni krejt. 300 gr sheqer, 100 ml ujë, 1 vanilje, 2 lugë të mëdha shurup shege, lëng nga gjysmë kokrre limoni.

Përgatitja
Fillimisht presim shalqirin në feta të trasha ku të ketë mbetur pak tul i kuq. Pastaj i grijmë në rende. Masën e përftuar e vendosim në një tenxhere, shtojmë ujë dhe e ziejmë në zjarr të fortë për rreth 20 minuta. Herë pas here heqim me një lugë shkumën që krijohet.
Më pas shtojmë sheqerin, vaniljen, lëngun e limonit dhe shurupin e shegës. I lëmë të ziejnë në zjarr mesatar për 10 minuta të tjera duke i trazuar herë pas here, deri sa reçeli “të lidhet”.
Pasi ta hiqni nga zjarri, lëreni të ftohet pak minuta dhe më pas vendoseni në kavanozë me kapakë dhe ruajeni në frigorifer.
Ju bëftë mirë!

No comments:

Post a Comment